Meny

Sentralt på Kvaløya

Strand ligger sentralt på Kvaløya og binder sammen boligfeltene på Storelva og Kvaløysletta sør. Fra Kvaløysletta til Eidkjosen finner du det meste av det du trenger i hverdagen.

Fra Strand er det i tillegg kort veg til det meste Kvaløya har å by på når fritiden skal nytes. Rødtinden og Kjølen ligger like utenfor døra, det er 25 km til strendene i Grøtfjorden, 45 km til Sommerøya, og 21 km til svabergene på Hella.

Skoler

Selnes Barneskole ligger en kilometer fra Strand, de naturskjønne omgivelsene er flittig brukt av både skolen og SFO. Kvaløysletta Ungdomsskole er utstyrt med et moderne bibliotek/mediatek, egen svømmehall og gymsal. Kvaløya Videregående ligger på Storelva, i et vakkert og mangfoldig naturmiljø som brukes av skolen året rundt.

Gang- og sykkelveier sikrer en trygg skolevei.

Barnehager

Kvaløya innbyr til bruk av naturen, og de mange barnehagene i nærområdet gjør flittig bruk av friområdene rundt seg. Ønsker du å gi barna ekstra inspirasjon til friluftsliv og utelek, kan du søke plass i Tusseladden Friluftsbarnehage der de har to flotte naturlekeplasser til disposisjon.

Området har ellers både kommunale og familiedrevne barnehager, for tiden med god kapasitet. Andre barnehager på Kvaløya har også fokus på utendørsaktiviteter. De nærmeste barnehagene grenser helt opp til Strand Boligområde.

Butikker og spisesteder

I ditt eget nabolag rundt Strand finner du dagligvarebutikker som Rema 1000, Eurospar, Eide Handel og Rimi, foruten kiosk, blomsterbutikk, apotek og døgnåpen bensinstasjon. I tillegg er nærmeste byggevarebutikk ByggTorget Eide bygg AS bare 3 km unna.

På Kvaløysletta er det flere spisesteder som Pizzahuset Olive, Burgerman og mer eksotiske Ban Thai. Strand ligger bare 10 km fra Tromsø sentrum og 7 km fra Nord-Norges største handelsområde, Langnes Handelspark.

Servicetilbud

Kvaløysletta er en komplett bydel med eget bydelsråd, legekontor, helsestasjon, sykehjem, dagsenter og tannklinikk. I bydelshuset på Slettatorget arrangeres det blant annet barne/ungdomsdisko, og filmkvelder. Mange som bosetter seg på Kvaløya, arbeider på Tromsøya. Enten i sentrum, på Universitetet, i forskningsmiljøet eller sykehuset i Breivika (UNN). Med buss (rute 42 og 43) er du i sentrum på 18 minutter.

Avstanden til flyplassen er ca 6 km.

Sjølundveien 4/6, Postboks 6154 Langnes, 9291 Tromsø

Telefon: 77 75 27 00